Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pierogi z sera i ry??u

Ciasto:
35 dag mÄ?ki
jajo
woda

Nadzienie:
45 dag twarogu
15 dag ry??u
??y??ka mas??a
cukier
p???? szklanki ??mietany
s??l
zapachy do ciast
2 jaja
Ry?? ugotowaÄ? na p????sypko i ostudziÄ?. Twar??g zemleÄ? w maszynce, dodaÄ? ry??, cukier, jajo, mas??o i zapachy. PrzygotowaÄ? ciasto, rozwa??kowaÄ? je i uk??adaÄ? w odpowiednich odstÄ?pach farsz; za??o??yÄ? brzegi, zacisnÄ?Ä? i wykrawaÄ? szklankÄ? pierogi. UgotowaÄ? w osolonej wodzie i polaÄ? ??mietanÄ? z cukrem i waniliÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design