Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pierogi z ry??em i jab??kami

Ciasto:
35 dag mÄ?ki
jajo
woda

Nadzienie:
20 dag ry??u
35 dag jab??ek winnych
jajo
4 ??y??ki cukru
p???? szklanki ??mietany
??y??ka mas??a
zapachy
s??l
Zagnie??Ä? ciasta pierogowe i przykryÄ?, aby nie wysch??o. Ry?? ugotowaÄ? na p????sypko, ostudziÄ?, wbiÄ? jajo. Jab??ka obraÄ? i zetrzeÄ? na tarce jarzynowej, skropiÄ? mas??em, pos??odziÄ?, mieszajÄ?c zagotowaÄ? i wymieszaÄ? z ry??em. PrzyprawiÄ? do smaku. Ciasto cienko rozwa??kowaÄ?, uk??adaÄ? farsz w niewielkich odstÄ?pach, za??o??yÄ? brzegi, zacisnÄ?Ä? i wycinaÄ? szklankÄ? pierogi. UgotowaÄ? i podawaÄ? polane ??mietanÄ? z cukrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design