Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Knedle zb??jnickie

1,50 kg ziemniak??w
35 dag kaszy manny
2 ??y??ki mas??a
1,5 ??y??ki soli
10 dag s??oniny
cebula
pieprz
2 jaja
majeranek lub naÄ? pietruszki
Ziemniaki obraÄ?, op??ukaÄ? i kilka ugotowaÄ?, a nastÄ?pnie przetrzeÄ? przez sito. Pozosta??e surowe utrzeÄ? na tarce, odlaÄ? trochÄ? soku, dodaÄ? ugotowane ziemniaki, stopione mas??o, jaja, kaszÄ? mannÄ? i pieprz. Z masy formowaÄ? okrÄ?g??e kulki i gotowaÄ? w osolonej wodzie. PolaÄ? s??oninÄ? przesma??onÄ? z cebulÄ? lub obsma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? z sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design