Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Knedle ruskie

1,25 kg ziemniak??w
du??a cebula
40 dag twarogu
3 jaja
30 dag kaszy manny
5 ??y??ek mÄ?ki ziemniaczanej
10 dag t??uszczu (s??onina)
s??l
4 ??y??ki tartej bu??ki
pieprz majeranek
Ziemniaki ugotowaÄ? i zemleÄ? w maszynce, dodaÄ? przesma??anÄ? cebulÄ?, trochÄ? majeranku, roztarty twar??g, jaja, mÄ?kÄ?, kaszÄ? mannÄ? i pieprz. Ciasto dok??adnie wyrobiÄ?, formowaÄ? kule i gotowaÄ? w s??onej wodzie. Po wyjÄ?ciu z wody posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i obsma??yÄ? na t??uszczu. Mo??na podawaÄ? z sur??wkami lub gotowanÄ? kapustÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design