Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Knedle ukrai??skie

20 dag mÄ?ki pszennej
3 dag dro??d??y
20 dag mÄ?ki gryczanej
3 jaja
1,5 szklanki mleka
20 dag czerstwej bu??ki
2 dag suszonych grzyb??w
ma??a cebula
10 dag s??oniny
pieprz
s??l
PrzygotowaÄ? ciasto dro??d??owe z mÄ?ki pszennej, gryczanej, jaj i mleka. Gdy wyro??nie - dodaÄ? pokrajane, przesma??one grzanki z czerstwej bu??ki, posiekane, ugotowane uprzednio suszone grzyby, drobno posiekanÄ? cebulÄ? i przyprawy. Je??eli ciasta bÄ?dzie za gÄ?ste, mo??na dodaÄ? wywar z grzyb??w. PostawiÄ? ponownie do wyro??niÄ?cia, a nastÄ?pnie formowaÄ? kule i gotowaÄ? je w osolonej wadzie. PodawaÄ? polane s??oninÄ?, z kwaszonÄ? gotowanÄ? kapustÄ? lub sur??wkami. Zamiast mÄ?ki gryczanej mo??na u??yÄ? pszennej, lecz wtedy knedle bÄ?dÄ? mniej smaczne.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design