Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Knedle wroc??awskie

1 kg ziemniak??w
35 dag twarogu
35 dag mÄ?ki
2 jaja
2 ??y??ki mas??a
2 ??y??ki smalcu
2 ??y??ki cukru
50 dag ??liwek wÄ?gierek
s??l
3 ??y??ki tartej bu??ki
??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej
Ziemniaki ugotowaÄ?, ostudziÄ? i zemleÄ? w maszynce razem z twarogiem, dodaÄ? mas??o. Zagnie??Ä? ciasto z dodatkiem mÄ?ki i jaj, pociÄ?Ä? na kawa??ki i nadziewaÄ? wydrylowanymi ??liwkami. Knedle ugotowaÄ? w osolonej wodzie, posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i obsma??yÄ? na patelni na t??uszczu. PodawaÄ? na gorÄ?co z cukrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design