Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ko??duny z bryndzy

Ciasto: 40 dag mÄ?ki,
jajo,
woda

Nadzienie:
40 dag bryndzy owczej,
15 dag kaszy manny,
2 jaja,
2/3 szklanki mleka,
3 ??y??ki mas??a,
tarta bu??ka,
s??l,
cukier,
majeranek,
pieprz,
papryka
Zagnie??Ä? ciasto jak wy??ej. BryndzÄ? utrzeÄ?, dodaÄ? ugotowanÄ? na mleka na sypko kaszÄ? mannÄ?, jaja i przyprawiÄ? do smaku. Ciasta cienko rozwa??kowaÄ?, k??a??Ä? kuleczki farszu, zawijaÄ? brzegi i wycinaÄ? ma??e ko??duny. UgotowaÄ? i podawaÄ? polane mas??em ze zrumienionÄ? tartÄ? bu??kÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design