Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Budy?? parzony

3 ??y??ki margaryny,
2/3 szklanki ??mietany,
30 dag mÄ?ki,
3 dag migda????w,
1,5 ??y??ki cukru,
naÄ? pietruszki,
s??l do smaku,
2 ??y??ki tartej bu??ki,
4 jaja
ZagotowaÄ? wadÄ? z dodatkiem margaryny i ??mietany. WsypywaÄ? do wrzÄ?tku mÄ?kÄ?, stale mieszajÄ?c, aby utworzy??a siÄ? ciasto jak na ptysie. Gdy przestygnie - wbijaÄ? po jednym jaju, dodaÄ? uprzednio sparzane i poszatkowane migda??y oraz pozosta??e sk??adniki. MasÄ? w??o??yÄ? do wysmarowanych t??uszczem i wysypanych tartÄ? bu??kÄ? fili??anek. WstawiÄ? je do naczynia z wadÄ?. PrzykryÄ? papierem pergaminowym i gotowaÄ? na parze pod przykryciem. PodawaÄ? z sosem koperkowym lub ??mietanowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design