Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KEKSIKI

Sk??adniki ciasta:
1 kg mÄ?ki,
20 dag cukru,
5 ??y??ek mas??a,
3 jaja,
5 ??y??ek ??mietanki,
1 paczka proszku do pieczenia,
1 paczka cukru waniliowego.

Sk??adniki lukru :
2 bia??ka,
20 dag cukru.
Jaja utrzeÄ? z cukrem i mas??em. DodaÄ? proszek do pieczenia, cukier waniliowy, ??mietankÄ? i tyle mÄ?ki, by ciasto po wyrobieniu by??o tak gÄ?ste, jak na pierogi. Wyrobione ciasto cieniutko rozwa??kowaÄ?. UtrzeÄ? bia??ka z cukrem polaÄ? lukrem ciasto i wycinaÄ? ciasteczka. Piec oko??o 15 minut. Po upieczeniu mo??na smarowaÄ? ciasteczka marmoladÄ? lub galaretkÄ? i sk??adaÄ? po dwa razem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design