Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CHLEB PSZENNO-RAZOWY GRAHAMA

Rozczyn:
3 dag dro??d??y
4 dag cukru
ok. 2 szklanek mleka
50 dag mÄ?ki razowej pszennej

Ciasto:
50 dag mÄ?ki pszennej bu??kowej
s??l
kminek
t??uszcz do smarowania formy
ZarobiÄ? rozczyn z dro??d??y, mleka, cukru, 50 dag mÄ?ki, postawiÄ? w ciep??ym miejscu do wyro??niÄ?cia. PrzygotowaÄ? dwie d??ugie, wÄ?skie formy. Do wyro??niÄ?tego rozczynu dosypaÄ? drugie 50 dag mÄ?ki, je??eli potrzeba, dodaÄ? mleka, dodaÄ? s??l i kminek, wyrobiÄ? ciasto niezbyt gÄ?ste, wy??o??yÄ? je do form, wyr??wnaÄ?, postawiÄ? do wyro??niÄ?cia. Piec 1 godzinÄ?; przed wyjÄ?ciem posmarowaÄ? wodÄ? i wstawiÄ? jeszcze na chwilÄ? do pieca, nak??uÄ? ciasto patyczkiem, gdy suchy, wyjÄ?Ä? z pieca. Upieczone ciasto odkrajaÄ? od brzeg??w formy, wy??o??yÄ?, oprzeÄ? o stolnicÄ? i tak ostudziÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design