Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PALUSZKI KRUCHE Z ZIEMNIAKAMI

15 dag smalcu
1 jajo
15 dag ugotowanych ziemniak??w
1 dag kminku
20 dag mÄ?ki
1/4 proszku spulchniajÄ?cego
s??l
UgotowaÄ? ziemniaki, rozetrzeÄ? je, ostudziÄ?. PosiekaÄ? t??uszcz z mÄ?kÄ?, wymieszaÄ? z ziemniakami, dodaÄ? kminek, s??l i proszek. Zagnie??Ä? ciasto jajem i nie wyrabiajÄ?c kszta??towaÄ? na stolnicy paluszki (oko??o 10 cm d??ugo??ci). Paluszki uk??adaÄ? na posmarowanej blasze, posmarowaÄ? jajem, upiec. PodawaÄ? gorÄ?ce, jako dodatek do zup czystych lub do herbaty.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design