Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PIKANTNY MAKARON PO SYCZUA??SKU

Kuchnia chi??ska
25 dag makaronu domowego lub 75 dag spaghetti lub nitek
2 ??y??ki drobno posiekanych orzech??w ziemnych lub w??oskich
Sos przyprawowy:
3 ??y??ki sosu sojowego
1 ??y??eczka soli
1 ??y??ka oleju sezamowego lub sojowego
1 ??y??eczka roztartego czosnku
2 ??y??ki drobno posiekanej cebuli dymki
1/2 - 1 ??y??eczki chilli
1 ??y??ka oleju
1/2 ??y??eczki pieprzu syczua??skiego lub ??wie??o zmielonego pieprzu czarnego
(Pieprz powinien byÄ? zawsze ??wie??o zmielony, poniewa?? dodaje bardziej intensywnego aromatu potrawom, co podwy??sza ich walory smakowe)
W miseczce wymieszaÄ? sk??adniki sosu przyprawowego. Makaron ugotowaÄ? (patrz Makaron z sosem miÄ?snym). Po ugotowaniu domowy makaron odcedziÄ?, osÄ?czyÄ?, prze??o??yÄ? do gorÄ?cej wazy. Spaghetti odcedziÄ?, przelaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?, w??o??yÄ? do nagrzanej wazy. PolaÄ? sosem, starannie wymieszaÄ?, posypaÄ? orzechami. PodawaÄ? natychmiast. Proporcje: dla 3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design