Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PRECELKI

Sk??adniki ciasta kruchego :
25 dag mÄ?ki,
10 dag cukru,
15 dag t??uszczu,
1 ??????tko.

Sk??adniki ciasta dro??d??owego :
25 dag mÄ?ki,
10 dag cukru,
15 dag t??uszczu,
1 jajo,
1 dag dro??d??y.
Zagnie??Ä? osobno ciasta kruche i dro??d??owe. Oba ciasta po??Ä?czyÄ? siekajÄ?c je no??em, po czym wyrobiÄ? rÄ?kami i formowaÄ? z wa??eczk??w precelki. PosmarowaÄ? je jajem i posypaÄ? makiem, kminkiem, solÄ?, cukrem lub polukrowaÄ?. Piec do zrumienienia w do??Ä? gorÄ?cym piekarniku. Je??li piekarnik nie bÄ?dzie dostatecznie rozgrzany, precelki nie wyrosnÄ?, a wyschnÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design