Kuchnia chi??ska
12 nale??nik??w, olej do sma??enia
Nadzienie:
1 ??rednia marchew starta w d??ugie wi??rki na tarce o du??ych oczkach
1/4 ma??ego selera startego na tarce o du??ych oczkach
1 ??rednia cebula pokrajana w pi??rka
1/2 szklanki obgotowanej, cienko poszatkowanej bia??ej kapusty
10-15 dag chudej wieprzowiny pokrajanej w cienkie paseczki
1/2 ??redniego pora (bia??a cz????Ä?) pokrajanego w d??ugie paski
Przyprawy:
1?2 roztarte zÄ?bki czosnku
1 ??y??eczka startego ??wie??ego imbiru lub 1/2 ??y??eczki imbiru w proszku
1 ??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej
1 ??y??ka czystej w??dki
1 ??y??ka sosu sojowego
1/4 ??y??eczki cukru
Sos przyprawowy:
1 ??y??ka sosu sojowego
4 ??y??ki wody lub roso??u
1/4 - 1/2 ??y??eczki chilli
1/2 ??y??eczki soli
1/2 ??y??eczki mÄ?ki ziemniaczanej |
MiÄ?so wymieszaÄ? z przyprawami, odstawiÄ? na 1-2 godz. WymieszaÄ? sk??adniki sosu przyprawowego. 2 ??y??ki oleju mocno podgrzaÄ? na gorÄ?cej patelni, w??o??yÄ? miÄ?so, sma??yÄ? ciÄ?gle mieszajÄ?c przez minutÄ?, wybraÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ?, odstawiÄ?. WlaÄ? ??y??kÄ? oleju na tÄ? samÄ? patelniÄ?, rozgrzaÄ?, wsypaÄ? cebulÄ?, mieszajÄ?c sma??yÄ? 15 sek, dodaÄ? marchew i seler, sma??yÄ? 15 sek nie przerywajÄ?c mieszania, w??o??yÄ? por, sma??yÄ? 15 sek, dodaÄ? kapustÄ?, mieszajÄ?c sma??yÄ? 15 sek, w??o??yÄ? miÄ?so, sma??yÄ? 15 sek, wlaÄ? zamieszany sos przyprawowy, mocno mieszajÄ?c doprowadziÄ? do zagotowania i zgÄ?stnienia. Prze??o??yÄ? do g??Ä?bokiego talerza, przestudziÄ?. Dalej postÄ?powaÄ? jak w przepisie: Rolki z miÄ?sem z kurczaka. PodawaÄ? na gorÄ?co. Proporcje: dla 6-12 os??b
|