Kuchnia chi??ska
Ciasto na bu??eczki gotowane na parze
Farsz I
1/2 kg grubo zmielonej wieprzowiny
3 ma??e pory (bia??a czÄ???Ä?) drobno posiekane
2 cebule dymki drobno posiekane
1 ??y??eczka soli
2 ??y??eczki cukru
1 ??y??eczka sosu sojowego
1 ??y??eczka oleju sezamowego (dowolnie)
Farsz II
1/2 kg wieprzowiny pieczonej po kanto??sku lub gotowanej
2 posiekane cebule dymki
2 1/2 ??y??eczki sosu sojowego
1 roztarty zÄ?bek czosnku
2 ??y??eczki cukru
1/2 ??y??eczki imbiru
1 ??y??eczka oleju sezamowego (dowolnie)
1 posiekana cebula |
Sk??adniki farszu dok??adnie wymieszaÄ?, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu przez 1 - 1 1/2 godz. WykonaÄ? dro??d??owe ciasto jak w przepisie: Bu??eczki na parze. Rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? palca, szklankÄ? wykroiÄ? krÄ???ki. Na ka??dy krÄ???ek na??o??yÄ? farsz, zlepiÄ? brzegi nad nadzieniem (jak pÄ?czki z konfiturÄ?). Dalej gotowaÄ? 25 min na parze.
Proporcje: na 60 szt.
|