Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SZARLOTKA NIEDZIELNA


Sk??adniki ciasta :
40 dag mÄ?ki,
1 ??y??ka cukru,
15 dag mas??a,
1 ??????tko,
??mietana,
cukier puder do posypywania,
ewentualnie owoce (np. brzoskwinie) do przybrania i czekolada do polania.

Sk??adniki nadzienia :
1 kg kwaskowatych jab??ek,
2 dag cukru,
rodzynki,
sk??rka cytrynowa lub pomara??czowa,
5 dag tartej bu??ki.
ZarobiÄ? ??mietanÄ? ciasto, rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? 1 cm i podzieliÄ? na 2 czÄ???ci. BlachÄ? z wysokimi bokami lub tortownicÄ? posmarowaÄ? t??uszczem i wy??o??yÄ? ciastem. Jab??ka obraÄ?, poszatkowaÄ?, wymieszaÄ? z cukrem, przesianÄ? tartÄ? bu??kÄ? oraz dodatkami, na??o??yÄ? w formÄ? lekko upychajÄ?c i nakryÄ? pozosta??ym ciastem. Piec ok. 45 minut. PodawaÄ? na gorÄ?co. Przed podaniem posypaÄ? cukrem pudrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design