Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BISZKOPCIKI WYCISKANE

20 dag mÄ?ki,
6 ??y??ek cukru,
10 jaj,
cukier
puder.
??????tka utrzeÄ? z cukrem do bia??o??ci. Bia??ka ubiÄ? na pianÄ?, wymieszaÄ? z ??????tkami i dosypywaÄ? po trochu mÄ?kÄ?. BlachÄ? wy??o??yÄ? papierem pergaminowym wysypanym cukrem pudrem. PrzygotowanÄ? masÄ? nak??adaÄ? do tutki i wyciskaÄ? na blachÄ? biszkopciki d??ugo??ci ok. 10 cm. Piec w gorÄ?cym piekarniku 20-30 minut. Mo??na tak??e wyciskaÄ? w odstÄ?pach 3-4 cm biszkopciki w kszta??cie niewielkich kulek. Po upieczeniu po??Ä?czyÄ? po 2 sztuki smarujÄ?c marmoladÄ? owocowÄ?, polaÄ? po wierzchu polewÄ? czekoladowÄ? i ozdobiÄ? posiekanymi migda??ami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design