Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kluski krajane (ze s??oninÄ? lub mas??em)

50 dag mÄ?ki
woda (1/2 szklanki)
1 jajo (lub 2 bia??ka)
4 dag mas??a lub s??oniny ze skwarkami
ZarobiÄ? ciasto z jajem i wodÄ?, wywa??kowaÄ? do??Ä? grubo (1-2 mm) pozostawiÄ? do przeschniÄ?cia. NastawiÄ? osolonÄ? wodÄ? do ugotowania ciasta. Mas??o lub margarynÄ? lekko zrumieniÄ?. S??oninÄ? stopiÄ? i zrumieniÄ? skwarki. Ciasto podsypaÄ? mÄ?kÄ?, pokrajaÄ? ostrym no??em. Kluski ugotowaÄ? wk??adajÄ?c do wrzÄ?cej wody, przecedziÄ?, przelaÄ? gorÄ?cÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?. Wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, wymieszaÄ? z t??uszczem, nakryÄ?, ogrzaÄ? na. naczyniu z wrzÄ?cÄ? wodÄ?. PodawaÄ? do miÄ?sa lub sos??w, z zielonÄ? sa??atÄ? lub li??ciastÄ? :sur??wkÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design