Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kluski krajane z serem

50 dag mÄ?ki
4 dag mas??a
1 jajo (lub 2 bia??ka)
20 dag sera bia??ego lub twaro??ku
s??l
ZarobiÄ? ciasto z jajem lub bia??kami i wodÄ?, wywa??kowaÄ? do??Ä? grubo (1-2 mm), pozostawiÄ? do przeschniÄ?cia. Mas??o lekko zrumieniÄ?. Ciasto posypaÄ? mÄ?kÄ?, pokrajaÄ? ostrym no??em. Kluski ugotowaÄ? wk??adajÄ?c do wrzÄ?cej wody, odcedziÄ?, przelaÄ? gorÄ?cÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?. Wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, wymieszaÄ? z t??uszczem, posypaÄ? serem kruszonym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design