Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?azanki

20 dag mÄ?ki
1 jajo (lub 2 bia??ka)
3 ??y??ki wody
s??l
MÄ?kÄ? przesiaÄ?, zagnie??Ä? z jajem i wodÄ?, wywa??kowaÄ? do??Ä? grubo, pozostawiÄ? do przeschniÄ?cia. PrzeschniÄ?te ciasto przesypaÄ? lekko mÄ?kÄ?, zwinÄ?Ä? w rulon szeroko??ci 5 cm. Rulon pokrajaÄ? na r??wne czÄ???ci d??ugo??ci 5 cm. Sk??adaÄ? po dwa kawa??ki ciasta jeden na drugi, przesunÄ?Ä? przeciÄ?ciem do brzegu stolnicy i krajaÄ? w paski szeroko??ci 1 cm, zaczynajÄ?c od strony z??o??enia; paski za?? kajaÄ? w kostkÄ?. ?azanki do zup nale??y cieniej wa??kowaÄ? i krajaÄ? w drobniejszÄ? kostkÄ?. Bok kwadracika - oko??o 7 mm.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design