Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?azanki zapiekane z p??uckami

MiÄ?so:
1/4 kg p??ucek z sercem
5 dag t??uszczu
4 dag cebuli
s??l
li??Ä? bobkowy
pieprz
Ciasto:
50 dag mÄ?ki
1 jajo
1/2 szklanki wody
s??l
4 dag t??uszczu do polania
CebulÄ? drobno pokajaÄ? i udusiÄ? z t??uszczem. Podroby op??ukaÄ?, pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do t??uszczu z cebulÄ?, dodaÄ? trochÄ? wody, soli i kawa??ek li??cia bobkowego i pod przykryciem udusiÄ? do miÄ?kko??ci odparowujÄ?c wywar. MiÄ?kkie podroby zemleÄ? albo drobno posiekaÄ?, dodaÄ? pieprzu do smaku. ZarobiÄ? ciasto i dalej sporzÄ?dziÄ? tak jak ??azanki z kapustÄ?. ?azanki z p??uckami zapiec w rondlu skrapiajÄ?c je t??uszczem. PodawaÄ? z sur??wkÄ? z kapusty, z zielonÄ? lub pomidorowÄ? sa??atÄ?, z og??rkiem, Ä?wik??Ä?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design