Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?azanki zapiekane z szynkÄ?

25 dag okrawk??w szynki lub innych wÄ?dlin
5 dag t??uszczu z szynki lub s??oniny
5 dag cebuli
pieprz
C i a s t o :
50 dag mÄ?ki
1 jajo
1/2 szklanki wody
s??l
2 dag smalcu do smarowania rondelka
SporzÄ?dziÄ? ??azanki, ugotowaÄ? je. CebulÄ? pokrajaÄ?, lekko zrumieniÄ? na t??uszczu, czÄ???Ä? t??uszczu zu??yÄ? na posmarowanie rondla do zapiekania ??azanek. SzynkÄ? drobno posiekaÄ?, wymieszaÄ? z ugotowanymi ??azankami i cebulÄ?. ?azanki wyko??czyÄ? tak jak ??azanki z kapustÄ?. PodawaÄ? z sosem pomidorowym, sa??atÄ? zielonÄ?, pomidorowÄ? itp.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design