25 dag okrawk??w szynki lub innych wÄ?dlin
5 dag t??uszczu z szynki lub s??oniny
5 dag cebuli
pieprz
C i a s t o :
50 dag mÄ?ki
1 jajo
1/2 szklanki wody
s??l
2 dag smalcu do smarowania rondelka |
SporzÄ?dziÄ? ??azanki, ugotowaÄ? je. CebulÄ? pokrajaÄ?, lekko zrumieniÄ? na t??uszczu, czÄ???Ä? t??uszczu zu??yÄ? na posmarowanie rondla do zapiekania ??azanek. SzynkÄ? drobno posiekaÄ?, wymieszaÄ? z ugotowanymi ??azankami i cebulÄ?. ?azanki wyko??czyÄ? tak jak ??azanki z kapustÄ?. PodawaÄ? z sosem pomidorowym, sa??atÄ? zielonÄ?, pomidorowÄ? itp.
|