25 dag makaronu fabrycznego lub domowego
3 dag cebuli
4 dag t??uszczu
50 dag grzyb??w ??wie??ych (ko??larzy, ma??lak??w, borowik??w)
s??l
pieprz
zielona pietruszka
15 dag ??mietany |
Grzyby oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, poszatkowaÄ?, dodaÄ? trochÄ? t??uszczu i cebuli, zalaÄ? niedu??Ä? ilo??ciÄ? wody i udusiÄ? do miÄ?kko??ci odparowujÄ?c wywar. Na ko??cu grzyby nieco przyrumieniÄ? mieszajÄ?c, uwa??aÄ?, aby ich nie przypaliÄ?. ResztÄ? t??uszczu i cebulÄ? lekko przyrumieniÄ?. Makaron po??amaÄ?, ugotowaÄ?, przelaÄ? gorÄ?cÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?. Makaron wymieszaÄ? z grzybami, zrumienionÄ? cebulÄ?, dodaÄ? soli, pieprzu do smaku i drobno pokrajanej; zielonej pietruszki. FormÄ? wysmarowaÄ? i wysypaÄ? bu??eczkÄ?, na??o??yÄ? makaron, wyr??wnaÄ?, zalaÄ? ??mietanÄ? i zapiec.
|