Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
WAFLE

1/2 kg maki,
4 ??y??ki cukru,
25 dag mas??a,
6 jaj,
1/2 I mleka,
1 paczka proszku do pieczenia,
1 paczka cukru waniliowego,
otarta sk??rka z 1 cytryny,
1 olejek rumowy.
UtrzeÄ? mas??o na pianÄ?, dodawaÄ? ? ciÄ?gle mieszajÄ?c - cukier, jaja, mÄ?kÄ? z proszkiem do pieczenia i mleko. DomieszaÄ? otartÄ? sk??rkÄ? z cytryny, cukier waniliowy, olejek i ubijaÄ? ciasto a?? do wystÄ?pienia bÄ?bli. Piec natychmiast w rozgrzanej formie do wafli, kt??rÄ? po dw??ch pieczeniach trzeba smarowaÄ? woskiem lub sklarowanym mas??em.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design