Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kluski francuskie grzybowe

3 dag mas??a lub margaryny
2 ??????tka
3 ??y??ki posiekanych grzyb??w
s??l, pieprz
2 bia??ka (piana)
ok. 3 dag mÄ?ki
zielona pietruszka i koperek
Grzyby pozosta??e z wywaru na zupÄ? zemleÄ? w maszynce do miÄ?sa. UtrzeÄ? mas??o, dodajÄ?c ??????tka, rozetrzeÄ? z grzybami, solÄ?, pieprzem i zieleninÄ?. UbiÄ? pianÄ?, wy??o??yÄ? do masy, przesypaÄ? mÄ?kÄ?, wymieszaÄ?, zrobiÄ? pr??bÄ?, czy ciasto jest do??Ä? gÄ?ste (je??eli rozp??ywa siÄ? na wrzÄ?cej zupie, dodaÄ? trochÄ? mÄ?ki). MetalowÄ? ??y??eczkÄ? zanurzyÄ? we wrzÄ?cej zupie, ogrzaÄ?, na ??y??eczkÄ? nabieraÄ? ciasto, wk??adaÄ? do wrzÄ?cej zupy, otrzÄ?snÄ?Ä? ciasto uderzajÄ?c o brzeg naczynia. Kluski ugotowaÄ? pod przykryciem na ??rednim ogniu. Kluski francuskie grzybowe podawaÄ? do roso??u, zupy grzybowej i pomidorowej.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design