Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kluski francuskie z mÄ?ki bez ??????tek

2 dag mas??a
2 bia??ka
2 dag mÄ?ki
s??l
zielona pietruszka
UtrzeÄ? mas??o, dodaÄ? s??l i drobno pokrajanÄ? pietruszkÄ?. UbiÄ? pianÄ?. PianÄ? wk??adaÄ? po trochu do roztartego mas??a na przemian z mÄ?kÄ?, wymieszaÄ?. W rondelku zagotowaÄ? wodÄ? z solÄ?. MetalowÄ? ??y??eczkÄ? zanurzyÄ? we wrzÄ?cej wodzie, nabraÄ? trochÄ? ciasta i ukszta??towaÄ? o brzeg naczynia owalnÄ? kluseczkÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej, osolonej wody, otrzÄ?snÄ?Ä? ciasto uderzajÄ?c o brzeg rondelka. Rondelek nakryÄ?, kluski zagotowaÄ?, wyjÄ?Ä? ??y??kÄ? cedzakowÄ? lub ostro??nie odcedziÄ?. PodawaÄ? zalewajÄ?c gorÄ?cym mlekiem lub zupÄ?, albo jako drugie danie z sosem pomidorowym i sezonowÄ? sur??wkÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design