Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kluski francuskie wÄ?trobiane

4 dag mas??a
1 ??????tko
6 dag wÄ?troby
zielona siekana pietruszka
3 dag mÄ?ki
1 bia??ko (piana)
s??l
pieprz
WÄ?trobÄ? posiekaÄ? drobniutko nierdzewnym no??em lub przetrzeÄ? przez w??osiane sito. UtrzeÄ? mas??o, dodaÄ? s??l i pieprz, ??????tko, zielonÄ? pietruszkÄ?, wÄ?trobÄ? i rozetrzeÄ?. UbiÄ? pianÄ?, masÄ? wymieszaÄ? z pianÄ? i mÄ?kÄ?. ZrobiÄ? pr??bÄ?, czy ciasto jest do??Ä? gÄ?ste (je??eli rozp??ywa siÄ? na wrzÄ?cej zupie, dodaÄ? trochÄ? mÄ?ki). MetalowÄ? ??y??eczkÄ? zanurzyÄ? we wrzÄ?cym rosole, ogrzaÄ?, na ??y??eczkÄ? nabieraÄ? ciasto, wk??adaÄ? do wrzÄ?cego roso??u, otrzÄ?snÄ??? ciasno uderzajÄ?c o brzeg naczynia. Kluski ugotowaÄ? na rosole pod przykryciem na ??rednim ogniu, gdy podp??ynÄ?, odstawiÄ?. Kluski wÄ?trobiane podawaÄ? do roso??u lub jako drugie danie, z sosem roso??owym, pomidorowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design