Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pierogi z miÄ?sem

Nadzienie:
30 dag miÄ?sa ugotowanego
1 bu??ka czerstwa
3 dag cebuli
4 dag t??uszczu
pieprz
s??l
Ciasto:
50 dag mÄ?ki
1 jajo
1/4 szklanki wody
s??l
5 dag s??oniny lub mas??a do polania
SporzÄ?dziÄ? nadzienie: miÄ?so op??ukaÄ?, ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Bu??kÄ? namoczyÄ? w .wodzie, odcisnÄ?Ä?. CebulÄ? pokrajaÄ?, lekko zrumieniÄ?. Ugotowane miÄ?so zemleÄ? z odci??niÄ?tÄ? bu??kÄ?, wymieszaÄ? ze zrumienionÄ? cebulÄ?, dodaÄ? s??l i pieprz; nadzienie ma byÄ? pulchne, je??eli jest zbite, rozrzedziÄ? nieco roso??em lub gorÄ?cÄ? wodÄ?. NastawiÄ? osolonÄ? wodÄ? do ugotowania pierog??w. PrzygotowaÄ? t??uszcz do polania pierog??w. ZarobiÄ? ciasto pierogowe, sporzÄ?dziÄ? pierogi, ugotowaÄ?, odcedziÄ?, przelaÄ? gorÄ?cÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?, wy??o??yÄ? na okrÄ?g??y, ogrzany p????misek, polaÄ? s??oninÄ? ze skwarkami lub mas??em, zaraz podawaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design