Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pierogi z p??uckami

Nadzienie:
75 dag p??ucek
4 dag cebuli
5 dag t??uszczu
li??Ä? bobkowy
s??l
pieprz
1 bu??ka czerstwa
Ciasto:
50 dag mÄ?ki
1 jajo
3/4 szklanki wody
s??l
5 dag s??oniny lub mas??a
SporzÄ?dziÄ? nadzienie: p??ucka udusiÄ? do miÄ?kko??ci w ma??ej ilo??ci wody z czÄ???ciÄ? t??uszczu, cebuli i li??ciem bobkowym. Bu??kÄ? namoczyÄ? w wywarze z p??ucek, odcisnÄ?Ä?. CebulÄ? lekko zrumieniÄ? z t??uszczem. MiÄ?so zemleÄ? wraz z bu??kÄ?, dodaÄ? sma??onÄ? cebulÄ?, s??l i pieprz do smaku. NastawiÄ? wodÄ? do ugotowania pierog??w. PrzygotowaÄ? t??uszcz do polania ciasta. ZarobiÄ? ciasto pierogowe, sporzÄ?dziÄ? pierogi, ugotowaÄ?, odcedziÄ?, osÄ?czyÄ?, wy??o??yÄ? na ogrzany okrÄ?g??y p????misek. OblaÄ? t??uszczem i zaraz wydawaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design