Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piero??ki z czere??niami lub wi??niami

60 dag wi??ni lub czere??ni
40 dag mÄ?ki
1 jajo
3/4 szklanki wody
s??l
4 dag mas??a
cukier puder
20 dag m??odej ??mietany
Wi??nie op??ukaÄ?, obraÄ? z szypu??ek, wytrzeÄ?. NastawiÄ? osolonÄ? wodÄ? do ugotowania pierog??w. Piero??ki sporzÄ?dziÄ? tak jak piero??ki z jagodami (nak??adajÄ?c do ka??dego piero??ka po dwie wi??nie). PodaÄ? na gorÄ?co, polane mas??em lub ze ??mietanÄ?. Do posypania podaÄ? cukier. Piero??ki z wi??niami mo??na podaÄ? na zimno, posypane cukrem, z m??odÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design