Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Uszka z grzybami

Nadzienie:
5 dag grzyb??w suszonych
2 dag cebuli
3 dag t??uszczu
s??l
pieprz
1 bia??ko
1 dag bu??ki tartej
Ciasto:
20 dag mÄ?ki
1 1/2 jaja
s??l
2 ??y??ki wody
SporzÄ?dziÄ? nadzienie: grzyby umyÄ? starannie w ciep??ej wodzie, ugotowaÄ? w wywarze z przyprawami, odcedziÄ?; miÄ?kkie grzyby zemleÄ? lub posieka?? wywar zu??yÄ? do zupy lub sosu. CebulÄ? pokrajaÄ?, lekko zrumieniÄ? na t??uszczu. Grzyby przysma??yÄ? ze zrumienionÄ? cebulÄ?, dodaÄ? s??l, pieprz do smaku, dodaÄ? bu??ki tartej, ostudziÄ?, wymieszaÄ? z bia??kiem. NastawiÄ? osolonÄ? wodÄ? do ugotowania uszek. SporzÄ?dziÄ? ciasto, cienko wywa??kowaÄ?, pokrajaÄ? na kwadratowe kawa??ki (3 cm x 3 cm). Na kwadraciki nak??ada?? nadzienie, zlepiaÄ? w tr??jkÄ?ty, po czym zlepiaÄ? dwa przeciwleg??e wierzcho??ki ze sobÄ?. UgotowaÄ? wk??adajÄ?c do wrzÄ?cej wody, odcedziÄ? i przelaÄ? gorÄ?cÄ? wodÄ?. PodawaÄ? do barszczu czystego, zupy grzybowej, kapu??niaku, zupy grochowej.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design