Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pulpety ze szpiku

2 ??????tka
s??l
zielona pietruszka
3 bia??ka (piana)
8 dag bu??ki tartej
majeranek
pieprz
Surowy szpik wyjÄ?Ä? z ko??ci, starannie rozetrzeÄ?. RozcierajÄ?c dodaÄ? po jednym ??????tku, s??l, pieprz, majeranek i zielonÄ? pietruszkÄ?. NastawiÄ? osolonÄ? wodÄ? do ugotowania pulpet??w. UbiÄ? pianÄ?, wymieszaÄ? z ??????tkami i bu??kÄ? tartÄ?, zrobiÄ? pr??bÄ?, czy ciasto jest do??Ä? spoiste (je??eli pulpet rozp??ywa siÄ? we wrzÄ?cej wodzie, dodaÄ? jeszcze trochÄ? bu??ki tartej). StolnicÄ? posypaÄ? mÄ?kÄ?, wy??o??yÄ? ciasto, wyrobiÄ? wa??ek 2 cm grubo??ci. KrajaÄ? na r??wne czÄ???ci, wyrabiaÄ? w mÄ?ce ma??e knedelki, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody. UgotowaÄ? powoli, zrobiÄ? pr??bÄ?. Gdy ju?? ugotowane, odcedziÄ?, przelaÄ? gorÄ?cÄ? wodÄ?. PodawaÄ? do flaczk??w po warszawsku lub do barszczu, roso??u.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design