Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piero??ki leniwe z ciasta ziemniaczanego

50 dag ugotowanych ziemniak??w
20 dag mÄ?ki
25 dag bia??ego sera
s??l
1 jajo lub 2 bia??ka
4 dag mas??a
Ugotowane gorÄ?ce ziemniaki ut??uc na miazgÄ?, zwa??yÄ?. Ser zetrzeÄ?. Do ziemniak??w dodaÄ? ser, mÄ?kÄ?, s??l i jajo, zarobiÄ? ciasto. ZagotowaÄ? wodÄ? z solÄ?. Z ciasta wyrobiÄ? dwa d??ugie wa??ki do??Ä? grube, sp??aszczyÄ? je trochÄ?, krajaÄ? sko??ne kawa??ki jednakowej wielko??ci. Piero??ki ugotowaÄ? wk??adajÄ?c na wrzÄ?cÄ? wodÄ?, wybraÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ?, osÄ?czyÄ?, wy??o??yÄ? na okrÄ?g??y p????misek, okrasiÄ? mas??em. Piero??ki te podajemy z cukrem lub z d??emem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design