Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Knedle ziemniaczane nadziewane kapustÄ? kiszonÄ?

Nadzienie:
25 dag kapusty kiszonej
2 dag t??uszczu
2 dag cebuli
pieprz
s??l
Ciasto:
50 dag ugotowanych ziemniak??w mÄ?czystych
20 dag mÄ?ki
(1 jajo)
s??l
4 dag s??oniny do okraszenia
SporzÄ?dziÄ? nadzienie: kapustÄ? kiszonÄ? ugotowaÄ? bez przykrycia w ma??ej ilo??ci wody, odcisnÄ?Ä?, posiekaÄ? drobno. CebulÄ? lekko przyrumieniÄ? z t??uszczem, wymieszaÄ? z kapustÄ?, dodaÄ? s??l i pieprz do smaku. SporzÄ?dziÄ? ciasto, nadziaÄ?, wyrobiÄ? i ugotowaÄ? knedle, polaÄ? s??oninÄ?, wydaÄ? zaraz po ugotowaniu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design