Ciasto:
4 ??????tka
1 szklanka mleka
16 dag mÄ?ki
1/2 szklanki wody
s??l
4 bia??ka (piana)
Nadzienie:
35 dag sera bia??ego pe??nego
1 jajo
gÄ?sta ??mietana
cukier do smaku
sk??rka cytrynowa
cukier puder z waniliÄ? |
SporzÄ?dziÄ? nadzienie: smaczny, wilgotny ser rozetrzeÄ?, dodaÄ? jajo z cukrem i sk??rkÄ?, je??eli potrzeba, rozrzedziÄ? ??mietanÄ?; mo??na te?? nadzienie z sera sporzÄ?dziÄ? tylko z gÄ?stÄ?, m??odÄ? ??mietanÄ? dodajÄ?c jej tyle, aby ser da?? siÄ? ??atwo rozsmarowaÄ?. SporzÄ?dziÄ? ciasto nale??nikowe z pianÄ?, usma??yÄ? 15 nale??nik??w. Nadzieniem z sera smarowaÄ? nale??niki; sk??adaÄ? "w chusteczkÄ? ; u??o??yÄ? na ogniotrwa??ym p????misku, skropiÄ? mas??em i zagrzaÄ? w piekarniku (nie zapiekaÄ?). PodawaÄ? posypane cukrem z waniliÄ?.
|