Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Racuszki z kwa??nego mleka

2 szklanki mleka zsiad??ego
4 jaja
1 p??aska ??y??eczka proszku spulchniajÄ?cego
mÄ?ki pszennej tyle, aby powsta??o do??Ä? gÄ?ste ciasto
ok. 7 dag smalcu do sma??enia
s??l
cukier do posypania
Mleko rozmÄ?ciÄ? starannie, dodaÄ? ??????tka i mÄ?kÄ?, wsypaÄ? proszek. UbiÄ?; pianÄ?, wlaÄ? ciasto mieszajÄ?c trzepaczkÄ?. Na patelniÄ? w??o??yÄ? trochÄ? t??uszczu, rozgrzaÄ?, k??a??Ä? ??y??kÄ? ma??e, okrÄ?g??e racuszki, sp??aszczyÄ? je nieco. Racuszki sma??yÄ? powoli, rumieniÄ?c z obydw??ch stron. Usma??one ciasto posypaÄ? cukrem z waniliÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co, wprost z patelni.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design