Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Racuchy na mleku w proszku

Rozczyn:
1 dag dro??d??y
cukier
mleko w proszku
woda
Ciasto:
4 ??y??ki mleka w proszku
30 dag mÄ?ki
1 jajo
1 ??y??ka cukru
s??l
t??uszcz da sma??enia
cukier do posypania
Do dro??d??y dodaÄ? trochÄ? mleka w proszku, ciep??ej wody i cukru, wymieszaÄ? na jednolitÄ? masÄ?, postawiÄ? do wyro??niÄ?cia. Do mÄ?ki wlaÄ? wyro??niÄ?ty rozczyn, dodaÄ? trochÄ? soli i resztÄ? cukru utartego z jajem. RozmÄ?ciÄ? proszek mleczny z wodÄ? na g??adkÄ?, gÄ?stÄ? masÄ?, wlaÄ? do mÄ?ki i zarobiÄ? na niezbyt gÄ?ste ciasto; ciasto starannie ubiÄ? ??y??kÄ?, pozostawiÄ? do wyro??niÄ?cia. RozgrzaÄ? t??uszcz, na gorÄ?cy t??uszcz k??a??Ä? ??y??kÄ? ciasto, kszta??tujÄ?c ma??e, okrÄ?g??e racuchy; sma??yÄ? na kolor z??oty z obydw??ch stron. PodawaÄ? gorÄ?ce, posypane cukrem lub polane sur??wkowym sorbetem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design