Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Grzanki kruche do zup

10 dag mÄ?ki
1 jajo
t??uszcz wieprzowy lub ceres
s??l
MÄ?kÄ? przesiaÄ?, zagnie??Ä? ciasto z jajem do takiej gÄ?sto??ci, aby nie przylepia??o siÄ? do stolnicy, bardzo starannie wyrobiÄ?. NastawiÄ? t??uszcz do sma??enia. Ciasto wywa??kowaÄ? grubo (2-3 milimetr??w), jak najmniej podsypujÄ?c mÄ?kÄ?. Z ciasta wykrawaÄ? malutkie krÄ???ki naparstkiem lub ma??Ä? okrÄ?g??Ä? foremkÄ?. ZrobiÄ? pr??bÄ? temperatury t??uszczu, na silnie nagrzany t??uszcz w??o??yÄ? grzanki, gdy siÄ? zrumieniÄ?, odwr??ciÄ? je, dosma??yÄ? i wy??o??yÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ? k??adÄ?c na bibu??kÄ? do osÄ?czenia. Grzanki wy??o??yÄ? na talerz, posypaÄ? cukrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design