Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Omlet z bekonem

20 dag bekonu
6 jajek, ??y??ka mÄ?ki
2 szczypty soli
p???? szklanki mleka
2 ??y??ki drobno posiekanego szczypiorku
Bekon pokrajaÄ? na niezbyt cienkie plastry i przesma??yÄ? na patelni. Jajka i mÄ?kÄ? ubiÄ? trzepaczkÄ?, dodaÄ? s??l, mleko i jeszcze ubijaÄ?, po czym wymieszaÄ? z posiekanym szczypiorkiem. GotowÄ? masÄ? wylaÄ? na patelniÄ? z przesma??onym boczkiem i sma??yÄ? na wolnym ogniu. Brzeg omletu podnosiÄ? drewnianÄ? ??opatkÄ?, aby masa jajeczna mog??a sp??ywaÄ? na dno. Przed ko??cem sma??enia, przykryÄ? na chwilÄ? patelniÄ?, aby ??ciÄ???y siÄ? tak??e jajka na wierzchu. PodawaÄ? z zielonÄ? sa??atÄ? i ziemniakami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design