Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
JAB?KA W KRUCHYM CIE?šCIE

20 dag mÄ?ki,
10 dag cukru,
10 dag margaryny,
1 jajo,
6 jab??ek ??redniej wielko??ci,
rodzynki lub konfitura,
cukier puder do posypywania.
Z mÄ?ki, margaryny, jaja i 5 ??y??ek cukru zarobiÄ? kruche ciasto, rozwa??kowaÄ? i powykrawaÄ? kwadraty oko??o 10-15 cm. Jab??ka obraÄ?, wydrÄ???yÄ? gniazda nasienne, do wydrÄ???onego wg??Ä?bienia w??o??yÄ? kilka rodzynk??w i resztÄ? cukru lub konfiturÄ?. Jab??ka po??o??yÄ? na kwadratach ciasta, wszystkie rogi ciasta zawinÄ?Ä? do ??rodka wydrÄ???enia i piec w gorÄ?cym piekarniku na jasnoz??oty kolor, wyjÄ?Ä? z piekarnika i - p??ki gorÄ?ce - posypaÄ? cukrem pudrem. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design