20 dag mÄ?ki,
10 dag cukru,
10 dag margaryny,
1 jajo,
6 jab??ek ??redniej wielko??ci,
rodzynki lub konfitura,
cukier puder do posypywania. |
Z mÄ?ki, margaryny, jaja i 5 ??y??ek cukru zarobiÄ? kruche ciasto, rozwa??kowaÄ? i powykrawaÄ? kwadraty oko??o 10-15 cm. Jab??ka obraÄ?, wydrÄ???yÄ? gniazda nasienne, do wydrÄ???onego wg??Ä?bienia w??o??yÄ? kilka rodzynk??w i resztÄ? cukru lub konfiturÄ?. Jab??ka po??o??yÄ? na kwadratach ciasta, wszystkie rogi ciasta zawinÄ?Ä? do ??rodka wydrÄ???enia i piec w gorÄ?cym piekarniku na jasnoz??oty kolor, wyjÄ?Ä? z piekarnika i - p??ki gorÄ?ce - posypaÄ? cukrem pudrem. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno.
|