Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piero??ki nadziewane kurÄ? albo wo??owinÄ?

Ciasto:
1,5 szklanki mÄ?ki
p???? kostki margaryny
??y??ka ??mietany
trochÄ? wody
t??uszcz do sma??enia
s??l
Nadzienie:
resztki gotowanej kury lub gotowanego miÄ?sa wo??owego (mo??na te?? ??Ä?czyÄ? jedno i drugie)
??y??ka ??mietany
s??l
??y??eczka suszonego tymianku lub bazylii
Na stolnicÄ? wysypaÄ? mÄ?kÄ?, dodaÄ? margarynÄ?, ??mietanÄ? i ok. 3 ??y??eczek wody. SiekajÄ?c no??em lub tasakiem szybko zagnie??Ä? ciasto, kt??re rozwa??kowaÄ? na gruby placek i pokrajaÄ? w tr??jkÄ?ty lub kwadraty. PrzygotowaÄ? farsz. Kurze lub wo??owe gotowane miÄ?so przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?, dodaÄ? ??mietanÄ?, s??l i pokruszone zio??a, wymieszaÄ?. Farszu powinno byÄ? ok.1 szklanki. Nak??adaÄ? go po ??y??eczce na kawa??ki przygotowanego ciasta, zlepiÄ? brzegi piero??k??w i rozp??aszczyÄ? je. Sma??yÄ? na rozgrzanym t??uszczu. PodawaÄ? tu?? po usma??eniu z sur??wkami i zielonÄ? sa??atÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design