Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Knedle bu??czane

40 dag kie??basy (najlepsza twarda, obsuszona, lecz mo??e byÄ? i inna)
8 ma??ych bu??eczek
??y??ka mÄ?ki
2 ??y??ki kaszy manny
25 dag szpinaku lub selera
2 cebule
4 jajka
2 ??y??ki drobno posiekanej natki pietruszki
s??l
pieprz
s??onina do kraszenia
Bu??eczki namoczyÄ? w wodzie, odcisnÄ?Ä? i pognie??Ä? rÄ?koma lub utrzeÄ? ??y??kÄ?. Kie??basÄ? pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, dodaÄ? do masy bu??czanej, wbiÄ? jajka, wsypaÄ? mÄ?kÄ? i kaszÄ?, drobno posiekany szpinak lub utarty na tarce seler, pokrajane w kostkÄ? cebule i natkÄ? pietruszki. Wszystkie sk??adniki wymieszaÄ? i wyrobiÄ? ciasto. UformowaÄ? knedle wielko??ci jajka i ugotowaÄ? w osolonej wodzie.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design