Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Plince ziemniaczane

25 kg ziemniak??w
2 cebule
niepe??na szklanka mleka
4 jajka
20 dag mÄ?ki
olej do sma??enia
s??l
??mietana
czosnek
Ziemniaki obraÄ? umyÄ? i utrzeÄ? na drobnej tarce razem z cebulÄ?; je??eli jest bardzo du??o soku, trochÄ? odlaÄ?. ZalaÄ? wrzÄ?cym mlekiem, wymieszaÄ?, dodaÄ? mÄ?kÄ?, jajka i osoliÄ?. Sma??yÄ? ma??e placuszki na rozgrzanym oleju. PodawaÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ?, przyprawionÄ? utartym z solÄ? czosnkiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design