Kuchnia w??oska
CIASTO
300 g mÄ?ki
2 jajka i 1 ??????tko
4 ??y??ki wody
s??l
FARSZ
120 g duszonej wo??owiny
50 g tartego parmezanu
50 g szpinaku
70 g pieczeni wieprzowej
50 g mas??a
40 g kie??basy
40 g m????d??ku
2 jajka
s??l, pieprz, ga??ka muszkato??owa |
Szpinak ugotowaÄ?, odcedziÄ?, dobrze wycisnÄ?Ä? i podsma??yÄ? na ma??le. M????d??ek z kie??basÄ? wrzuciÄ? na wrzÄ?tek i zagotowaÄ?. Wszystkie sk??adniki razem - m????d??ek, kie??basÄ?, ser i jajka, oba rodzaje miÄ?sa i szpinak - zemleÄ? na drobno w maszynce. Dok??adnie mieszaÄ? a?? do uzyskania jednolitej masy. DodaÄ? przyprawy. Przygotowanie ciasta i robienie piero??k??w - tak jak w poprzednim przepisie. Piero??ki piemonckie mo??na podawaÄ? w rosole, w sosie ze sztufady, w sosie rago??t, a tak??e polane roztopionym mas??em z dodatkiem
sza??wii lub w sosie pomidorowym.
|