Kuchnia w??oska
400 g makaronu
300 g cielÄ?ciny lub m??odej wo??owiny
10 g boczku
10 mas??a
50 g parmezanu
2 ??y??ki koncentratu pomidorowego
2 ??y??ki wazowe roso??u z wo??owiny
1 ga??Ä?zka rozmarynu
1 zÄ?bek czosnku
s??l i pieprz |
Makaron zrobiÄ? wed??ug poprzedniego przepisu. Sos przyrzÄ?dziÄ? w rondlu, podsma??ajÄ?c boczek, mas??o i posiekany czosnek. NastÄ?pnie do rondla w??o??yÄ? miÄ?so i sma??yÄ? je do zrumienienia. Gdy miÄ?so siÄ? ju?? zrumieni, posoliÄ? je, popieprzyÄ? i stopniowo podlewaÄ? roso??em, gotujÄ?c 1,1/2 godziny. Makaron podawaÄ? natychmiast po ugotowaniu, polany przecedzonym sosem miÄ?snym i posypany parmezanem.
|