Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BABKA CZEKOLADOWA (?ACIATA)


0,5 kg mÄ?ki,
35 dag cukru,
25 dag mas??o,
4 jaja,
1 ma??a szklanka mleka lub ??mietany,
3 ??y??ki kakao,
1 paczka proszku do pieczenia,
1 paczka cukru waniliowego,
cukier puder do posypania lub czekolada do polania
Mas??o utrzeÄ? do bia??o??ci; dodaÄ? wiÄ?kszÄ? czÄ???Ä? cukru, ??????tka, cukier waniliowy, mÄ?kÄ? zmieszanÄ? z proszkiem do pieczenia, mleko i, jako ostatni sk??adnik, pianÄ? z bia??ek. RozdzieliÄ? ciasto na po??owÄ?, przy czym jednÄ? czÄ???Ä? zmieszaÄ? z kakao i resztÄ? cukru. Nak??adaÄ? ciasto do nat??uszczonej formy: najpierw warstwÄ? jasnÄ?, a na wierzch warstwÄ? z kakao. Piec 60-90 min. PosypaÄ? cukrem pudrem lub polaÄ? polewÄ? czekoladowÄ? (gdy przestygnie).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design