1 szklanka mÄ?ki,
15 dag cukru,
4 jaja,
1/3 szklanki wody,
sk??rka z 1 cytryny,
1 ??y??eczka proszku do pieczenia,
marmolada. |
??????tka utrzeÄ? z cukrem, dodaÄ? wodÄ?, sk??rkÄ? z cytryny, mÄ?kÄ?, proszek do pieczenia, a na ko??cu pianÄ? z bia??ek. Ca??o??Ä? dok??adnie wymieszaÄ?. MasÄ? tÄ? rozsmarowaÄ? na nat??uszczonym papierze o wymiarach 65 X 45 cm i szybko upiec. Po upieczeniu posmarowaÄ? ciasto rozrzedzonÄ? marmoladÄ? i zwinÄ?Ä? gdy sÄ? gorÄ?ce, usuwajÄ?c papier. Po ostudzeniu kroiÄ? na porcje, ka??dÄ? przybraÄ?, np. posmarowaÄ? lukrem, kremem. RoladÄ? mo??na prze??o??yÄ? dowolnymi kremami, owocami z konfitur i galaretkami.
|