Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Makaron trenette z sosem pesto

Kuchnia w??oska
200 g makaronu trenette
40 g zielonej fasolki szparagowej
1 du??y ziemniak
8 ??y??ek sosu pesto
s??l
W du??ym rondlu zagotowaÄ? osolonÄ? wodÄ?. Do rondla w??o??yÄ? obrany ziemniak pokrojony w kostkÄ? i oczyszczonÄ? fasolkÄ? szparagowÄ?. Gdy woda ponownie siÄ? zagotuje, dodaÄ? makaron trenette pamiÄ?tajÄ?c o tym, by go nie rozgotowaÄ? (powinien byÄ? al dente). NastÄ?pnie ugotowane sk??adniki odcedziÄ? i przyprawiÄ? sosem. Je??li gotowy makaron bÄ?dzie zbyt suchy, nale??y dodaÄ? do niego odrobinÄ? wody, w kt??rej siÄ? gotowa??.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design