Kuchnia w??oska
200 g makaronu trenette
40 g zielonej fasolki szparagowej
1 du??y ziemniak
8 ??y??ek sosu pesto
s??l |
W du??ym rondlu zagotowaÄ? osolonÄ? wodÄ?. Do rondla w??o??yÄ? obrany ziemniak pokrojony w kostkÄ? i oczyszczonÄ? fasolkÄ? szparagowÄ?. Gdy woda ponownie siÄ? zagotuje, dodaÄ? makaron trenette pamiÄ?tajÄ?c o tym, by go nie rozgotowaÄ? (powinien byÄ? al dente). NastÄ?pnie ugotowane sk??adniki odcedziÄ? i przyprawiÄ? sosem. Je??li gotowy makaron bÄ?dzie zbyt suchy, nale??y dodaÄ? do niego odrobinÄ? wody, w kt??rej siÄ? gotowa??.
|