Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kluseczki z sosem pesto

Kuchnia w??oska
CIASTO
280 g mÄ?ki pszennej
2 ??y??ki mÄ?ki krupczatki
1/2 ??y??ki wazowej letniej wody
s??l

DO PRZYPRAWIENIA
8 ??y??ek sosu genue??skiego pesto
MÄ?kÄ? pszennÄ? zmieszaÄ? z mÄ?kÄ? krupczatkÄ? oraz szczyptÄ? soli i dolaÄ? letniej wody. Ciasto wyrabiaÄ? tak d??ugo, a?? masa stanie siÄ? jednolita. Z ciasta odrywaÄ? kawa??eczki wielko??ci orzeszka arachidowego. UformowaÄ? wa??eczki i po??Ä?czyÄ? ich ko??ce. Ko??ce wa??eczk??w powinny byÄ? cie??sze. Tak uformowane kluseczki odstawiÄ? do wysuszenia na 5 godzin. GotowaÄ? w du??ej ilo??ci osolonej wody. Gotowe kluseczki odcedziÄ?, a nastÄ?pnie przyprawiaÄ? sosem genue??skim (pesto).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design