Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BABECZKI PONCZOWE

1/2 kg mÄ?ki,
15 dag cukru,
15 dag mas??a lub margaryny,
4 jaja,
1/2 I mleka,
2 dag dro??d??y,
1 dag soli.

Sk??adniki syropu :
10 dag cukru,
1 szklanka wody,
1 kieliszek rumu.
ZarobiÄ? ciasto dro??d??owe i wype??niÄ? nim foremki (do oko??o 3/4 wysoko??ci). Gdy wyro??nie, piec 20-40 minut. Ciep??e babeczki wyjÄ?Ä? na g??Ä?boki p????misek i polewaÄ? kilka razy syropem ugotowanym z powy??szych sk??adnik??w, a?? spulchniejÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design